Hoe werk ik?

 

De behandeling in mijn praktijk te Nijmegen is er op gericht de energiebalans in het lichaam te herstellen.

In een eerste consult stel ik aan de hand van een vragenlijst, het voelen van de pols en het bekijken van de tong een diagnose en bespreken we wat het beste voor u werkt. Tijdens de intake wordt meteen gestart met een korte behandeling. Bij ieder vervolgconsult start ik met een kort gesprek om te kijken hoe u zich voelt en hoe de behandeling heeft doorgewerkt.
Heeft u een afspraak gemaakt dan hoopt u natuurlijk snel van uw klachten af te zijn. Soms is dit inderdaad na een paar behandelingen het geval.

      "Ik kwam met een lage hernia bij Doriët terecht. De pijn scheuten tot in mijn voet waren al na èèn behandeling flink verminderd. Nu, na vijf behandelingen, zijn mijn klachten nog niet weg, maar wel zoveel draaglijker geworden. En, nog het fijnste, ze nam nog een aantal andere klachten onder handen, zoals slapeloosheid. Ik slaap nu gemiddeld langer en dieper. Maar ook een nare eczeemplek is als sneeuw voor de zon verdweneen. Prettig vind ik de no-nonsens aanpak van Doriët.""

Bij langdurige of chronische klachten duurt een genezingsproces vaak wat langer. Uw lichaam heeft meer tijd nodig om zich te herstellen. Niet zo gek als u al jaren met klachten rondloopt, een aantal specialisten heeft bezocht of regulier 'uitbehandeld' bent.
 
Naast het plaatsen van naaldjes (of laser) en shiatsumassage maar ik ook gebruik van de volgende technieken:
• Ooracupunctuur
• Schedelacupunctuur
• Moxa
• Cupping
• Lasertherapie
• Taping
• Chinese kruiden


Vaak vinden mensen naaldjes eng, maar de ervaring leert dat men na een behandeling veel meer ontspannen naar huis gaat.

     "Ik heb altijd veel last gehad van rugpijn, met name in de fherfst en winter. Acupunctuur heeft deze pijn voor een groot deel doen afnemen. De behandelingen zijn niet onplezierig, het heeft zelfs een geruststellend effect op mij."